Restauracja Pergola Kołobrzeg. Restauracja z widokiem na Morze. 2 tarasy.

Wina

Wina czerwone



gardenos

Gardenos Tinto Rioja

Hiszpania – DO Rioja
(wytrawne, mięsa, makarony, owocowość jest dobrze zrównoważona z zaznaczoną taniną i kwasowością, poza ciemną śliwką wyczuwalne nuty wędzonki i czarnych oliwek, grona: tempranillo, Garnacha)



mecenas

Mecenas Cabernet Sauvignon

Hiszpania – Castilla Y Leon
(półwytrawne, zimne przekąski, mięsa, w nosie wyczuwalne nuty papryki, w ustach aznaczone taniny, skoncentrowane, wyraziste)



grand

Grand Moulin MRP Cabernet Sauvignon

Francja – PAY’SD’OC
(wytrawne, mięsa, makarony, intensywny rubinowy kolor, aromat czarnej porzeczki i jagód, wyraźne taniny)



zonin

Montepulciano d’Abruzzo DOC – Zonin

Włochy PE (Abruzzo)
(wytrawne, czerwono-rubinowy kolor, bukiet przepełniony aromatami owoców, zharmonizowane, uniwersalne wino idealne na każdą okazję)



leonardo

Chianti Leonardo da Vinci

Włochy D.O.C.G. Chianti
(wytrawne, wołowina, pasztety, makarony, prawie granatowe, długie z podkreślonym owocem ciemnej czereśni i jeżyny na tle wanilii i mięty, miękkie, aromatyczne, bukiet intensywny z owocową nutą, wyczuwa się wiśnię i mieszankę przypraw)



Untitled-1

Valpolicella

Włochy Classico D.O.C.
(wytrawne, grillowane ryby, wołowina, drób, czerwono-rubinowa barwa, przepełnione bukietem dojrzałych wiśni i czarnych jagód, zrównoważone, gładkie i długie)



in-situ

In Situ Eco Farming Syrah

Chile – DO Valle De Aconcagua Organic Wine
(wytrawne, jasnoczerwone z fioletowymi refleksami, bogate, pełne wino, w nosie aromaty maliny, wanilii i przypraw)



12

12 e mezzo Primitivo del Salento

Włochy I.G.P.- Varvaglione (Puglia)
(wytrawne, nos intensywny, bogaty w aromat ciemnych wiśni i roślin śródziemnomorskich, dyskretne ciało i przyjemna świeżość)



cota

El Coto Crianza Rioja

Włochy I.G.P.- Varvaglione (Puglia)
(wytrawne, starzone 12-14 miesięcy w beczkach dębowych oraz 6-8 miesięcy w butelkach, aromatyczne o rubinowej barwie, aromaty owocowe, truskawka z lekkim odcieniem wanilii)



lodali

Valpolicella Ripasso Superiore DOC

Włochy DOC – Zonin
(wytrawne, dania główne, dania z pieca, sery, mocna struktura, silny aromat, kocia łagodność tego wina, zbliżona do Amarone to efekt dodatkowego 12 miesięcznego doskonalenia w beczce)



ripasso

Barolo Lodali

Włochy – DOCG Barolo
(wytrawne, aromaty owoców leśnych, grzybów, skóry, przypraw i słodkiego palonego dębu, pełne, eleganckie z jedwabistymi taninami, złożone, aromatyczne z długim finiszem)



t

Chateauneuf Du Pape La Celestiere

Francja – AOC Chateauneuf Du Pape
(wytrawne, aromaty czerwonych jagód i wiśni przeplatają się z zapachem róży i białym pieprzem, w smaku słodkie maliny,wykończenie gładkie, oznaczone w końcówce odrobiną lukrecji, bardzo ładna długa końcówka wina)


 

Wina różowe



montalto_rosato_nero_d_avola

Nero d’Avola Rosato Sicilia

Francja – AOC Chateauneuf Du Pape
(wytrawne, aromaty czerwonych jagód i wiśni przeplatają się z zapachem róży i białym pieprzem, w smaku słodkie maliny,wykończenie gładkie, oznaczone w końcówce odrobiną lukrecji, bardzo ładna długa końcówka wina)


 

Wina półwytrawne



Obello-rosso

Obello Rosso Castelli del Duca

Włochy, Colli Piacentini Bonarda DOC
(półwytrawne, młode, owocowe, bukiet owocowo-kwiatowy, w smaku okrągłe i harmonijne, odpowiednie do dań z makaronu i pizzy)



Obello-bianco

Obello Bianco Castelli del Duca

Włochy, Colli Piacentini Malvasia DOC
(półwytrawne, młode i owocowe, bukiet owocowo-warzywny, aperitif, dania rybne, Grona 100% Malvasia)


 

Wina białe



chardonay

Chardonnay Venezie

Włochy, Indicazione Geografica Tipica
(wytrawne, makarony, ryż, jasne mięsa i ryby, bukiet kwiatowy połączony z aromatami świeżych owoców, dobrze zbalansowane)



gardenos_bianco

Gardenos Rioja

Hiszpania – DOC Rioja
(wytrawne, potrawy z ryb, sałatki, delikatna barwa z zielonkawymi refleksami w zapachu jabłka i gruszki, w tle aromaty grejpfruita i ziół, świeże, delikatne)



conteste

Chateau Conqueste Sauvignon Blanc

Francja – AOC Bordeaux
(wytrawne, ryby, owoce morza, wyczuwalne aromaty świeżej limonki oraz kwiatów, dobrze zbalansowana kwasowość w delikatnym ciele)



salvalai

Soave Salvalai

Włochy Classico D.O.C.
(wytrawne, ryby, sałatki, owoce morza, barwa błyszcząca, jasnosłomkowa, bukiet aromatyczny, delikatny, grona 100% Garganega)



pinot

Pinot Grigio Venezie

Włochy IGT Salvalai
(wytrawne, białe mięsa, sałatki, barwa żółtosłomkowa z delikatnymi miedzianymi refleksami, bukiet kwiatowy połączony z aromatami świeżych owoców)




In Situ Reserva Chardonnay

Chile – DO Vale De Aconcagua
(wytrawne, makarony, ryby, barwa jasna ze złotymi refleksami, aromat owoców tropikalnych z nutą wanilii, smak harmonijny z zaznaczoną kwasowością)




12 e Mezzo Malvasia del Salento

Włochy I.G.P. – Varvaglione Puglia
(wytrawne, ryby, owoce morza , sałatki, odnajdujemy w smaku owoce tropikalne połączone z miodem i wanilią, świeże, dobrze zbudowane, harmonijne i trwałe)




Chablis Pierre Olivier

Francja – AOC Chablis
(wytrawne, owoce morza, ryby, typowe dla chablis aromaty cytrusów i jabłek, mineralność w umiejętny sposób przeplata się z przyjemną kwasowością)




Prosecco Brut DOC – Zonin

Włochy Wino musujące
(wytrawne, aromatyczny bukiet, barwa jasnosłomkowa, lekko perłowa,, bukiet intensywny , świeży, owocowy, lekko ziołowy, aperitif, sałatki, dania rybne)




Collard Picard Demi Sec

Francja – AOC Champagne
(półwytrawny szampan, pełny, okrągły z dużą owocowością – aromaty dojrzałych gruszek oraz świeżych jabłek podkreślają subtelną słodycz, która jest zbalansowana delikatną kwasowością oraz mineralnym finiszem)